четвер, 30 січня 2014 р.

Чому падає зір? Люди рідко задають собі питання про причини погіршення зору, зіткнувшись з цією проблемою. При погіршенні зору людина просто мириться з дискомфортом. Багато хто вважає, що причини погіршення зору криються тільки у віковому критерії і зір псується на старості років. Однак, це не так. Існує ціла купа негативних факторів, які можуть вплинути на зір і призвести до його порушень навіть у молодому віці.
Для вирішення проблем із зором, потрібно володіти інформацією про причини погіршення зору і способи його відновлення. Якісь причини погіршення зору є загальновідомими, наприклад, читання в погано освітленому приміщенні, але насправді тут є багато підводних каменів, про які люди навіть не підозрюють.

Причина погіршення зору 1 – Перевтома очей. Чи знаєте ви, що очі - один з найбільш часто використовуваних органів, оскільки більше вісімдесяти відсотків діяльності людини пов'язано із зором. Часто саме в кінці робочого дня люди відчувають напругу в очах, очі втомлюються, починають червоніти, свербіти, можливі навіть болісні відчуття в області очей.

Причина погіршення зору 2 - Патології хребта. Травма або інфекційне ураження хребта, зміщення хребців в області лордозів та кіфозів (фізіологічних вигинів) спинного мозку негативно позначаються на гостроті зору. Спинний мозок тісно пов'язаний з очима, саме з цієї причини багато вправ для очей включають вправи для хребта, особливо це стосується  шийного відділу. Не дивлячись на те, що хтось вважатиме їх неефективними, нехтувати цими вправами неварто. Спинний мозок безпосередньо бере участь у регулюванні різкості зору. При отриманні будь-якої травми хребта необхідно перевіряти очі. До цієї ж категорії причин погіршення зору, доречі, відносяться травми під час пологів.

Причина погіршення зору 3 – Інфекційні ураження. Стафілококи та стрептококи, токсоплазма, які легко передаються через воду, повітря та при контакті з хворими (особливо, коли у вас ослаб імунітет) можуть комфортно поселитися на слизових оболонках органів зору і викликати запальні процеси конюктиви та повік.
Причина погіршення зору 4 – Супутні хвороби та інфекції. Погіршення зору може бути викликано різними інфекціями захворюваннями, зокрема венеричними хворобами. Мікроби і віруси здатні уражати нервові закінчення всього організму. При ураженні нервів, що несуть відповідальність за зорову функцію, відбуваються численні порушення, і зір починає падати. У розвинених країнах однією найбільш частих причин інфекцій рогівки є хламідія (Chlamidia trachomatis), часто приводить до серйозного захворювання - трахоми.
Причина погіршення зору 5 – Загальна втома організму. Загальна втома або перевтома негативно позначаються на очах. Поганий і недостатній сон, неправильне харчування і стреси зношують все тіло, і очі зокрема. Очі - це відображення стану всього організму, індикатор регресивних змін. При сильній перевтомі і надто інтенсивній напрузі саме очі починають давати збої. Якраз з цієї причини у комплексах вправ для очей включені вправи для розслаблення, зняття стресу й напруги не тільки із зорових м'язів, а й для усього тіла. 
Причина погіршення зору 6 – Неправильне харчування. Нічого нового – скажете ви. Саме так – одна з причин багатьох проблем зі здоров’ям – незбалансований раціон їжі. Будьте певні, що недостача у злаках, свіжих овочах, фруктах і особливо ягодах (що є джерелом ряду вітамінів, мінералів, пектинів) та рибі, яка містить ненасичені жирні кислоти, обов’язково відіб’ється на ваших очах не в кращу сторону. Детальніше про це можна прочитати в наступних сттях циклу присвяченого проблемам із зором та їх подоланню. 
Причина погіршення зору 7 - Накопичення шкідливих речовин в організмі. Напевно, найбільш серйозною причиною різних патологій зору служить забруднення організму отруйними речовинами, які здатні накопичуватися і не виходити з організму. Усунути дану причину можливо. Досить часто змушені надягати окуляри люди, які постійно працюють у шкідливих умовах, або проживають у несприятливих з точки зору екологічних вимог районах.
Причина погіршення зору 8 - Шкідливі звички. Практично у всіх випадках зір погіршується у людей, які курять, зловживають алкогольними напоями або наркотичними засобами. Дослідження свідчать про те, що через деякий час після потрапляння в організм людини речовин нікотину, алкоголю або наркотиків, в очних судинах починають відбуватися сильні патологічні зміни. Неправильне і недостатнє кровопостачання органів зору неухильно веде до погіршення зорової функції.
Причина погіршення зору 9 – Алергічні реакції. Майже кожна сучасна людина у своєму житті, так чи інакше, стикалася з проблемою алергії. Алергія - це підвищена чутливість організму на будь-які речовини. Поширеність алергічних захворювань в наш час така велика, що їх по праву можна віднести до хвороб цивілізації. Алергію може викликати все, що завгодно - їжа, косметика, засоби побутової хімії, не кажучи вже про рослини, домашніх тварин і т.п.

Немає коментарів:

Дописати коментар